Lenen kost geld

Financial lease of operational lease

Welke zakelijke lease keuze maak jij?

Leasen is een concept waarbij een leasemaatschappij, tegen een vaste vergoeding, jou voor een afgesproken periode bijvoorbeeld een bedrijfswagen of personenauto ter beschikking stelt. In de afgesproken vergoeding, zit de aanschaf van het te leasen product. Er zijn diverse lease vormen o.a.:

•   Operational lease
•   Financial lease
•   Shortlease 


Operational lease

Wat is operational lease? Bij operational lease, is de leasemaatschappij de juridisch en economische eigenaar van het voertuig. Voor een vast bedrag per maand, kies jij een bij jouw bedrijf passende auto. Je hoeft niet te investeren en je betaalt daarnaast alleen voor de brandstof. Verzekeringen, onderhoud etc.. zijn inbegrepen bij het lease bedrag. De auto staat niet op je balans. Bij operational lease worden de zorgen van je wagenpark je uit handen genomen.


Shortlease

Wat is Shortlease? Shortlease is een leasevorm, die het midden houdt tussen huren en leasen. Je hebt van beide de voordelen. De looptijd van een shortlease contract is minimaal een maand en nooit langer dan 24 maanden. Het Shortlease bedrag is inclusief verzekeringen, onderhoud en vervangend vervoer. Het enige wat jij daarnaast nog betaalt is de brandstof. Shortlease is de perfecte oplossing voor ondernemers die maximale flexibiliteit nodig hebben in hun wagenpark. Ideaal als je net start met je bedrijf, of wanneer je personeel hebt met kortlopende contracten. De leasemaatschappij is juridisch eigenaar van de auto, de auto staat dus niet op jouw balans. MargeAuto.nl biedt geen shortlease aan.


De belangrijkste verschillen tussen financial lease en operational lease worden hieronder weergegeven. Heb je nog vragen, aarzel niet en bel ons. Wij helpen je graag.

Operational lease
Financial lease
Vorm
Huren
Financieren
Looptijd
12 - 60 maanden
12 - 72 maanden
Administratief
Maandelijkse factuur
Rente + aflossing
De auto op de balans
Volledige financiering
Recht op investeringsaftrek
Recht op BTW aftrek
Recht op afschrijving
Recht op rentekosten aftrek
Eigendom na afloop
Beperkingen/verplichtingen
Extra kosten
Alleen brandstof
Brandstof, verzekering, wegenbelasting, onderhoud

Financial lease

Financial lease is een mogelijkheid om een personenauto of bedrijfswagen aan te schaffen zonder dat je direct het kapitaal hebt. Je bent economisch eigenaar van de auto. Dat betekent dat hij wordt gezien als eigendom van jouw bedrijf en als zodanig ook op de balans terecht komt. Het aanschafbedrag betaal je in maandelijkse termijnen aan de geldverstrekker. Aan het eind van het contract ben je ook juridisch eigenaar van de auto, je hoeft de auto dus niet in te leveren. Dit concept is ideaal voor een ondernemer, omdat er nu budgettair ruimte in je bedrijf ontstaat om andere investeringen te doen.Zakelijk leasen zonder aanbetaling? 

Met financial lease financier jij eenvoudig en snel jouw toekomstige auto via MargeAuto.nl. Kijk gerust in ons tweedehands lease aanbod, kies en vraag een offerte aan! Zakelijk leasen zonder aanbetaling begint eenvoudig en snel via MargeAuto.nl. 

Transmissie Carrosserievorm Brandstof

» handgeschakeld » SUV » benzine

» automaat » sedan » diesel

  » MPV » LPG / gas

Financieel » hatchback » hybride

» lease aanvragen » coupe » elektrisch

» lening aanvragen » stationwagon  

  » cabriolet