Lenen kost geld

Marge Auto Financial Lease voor ZZP en MKB ondernemers

Je wilt een tweedehands auto leasen als ZZP of MKB ondernemer en het liefst zonder aanbetaling? Dan heb je vast wel eens van marge auto financial lease gehoord, maar wat is het eigenlijk en hoe gaat het in zijn werk? Het wordt op deze pagina allemaal aan je uitgelegd. Er wordt ook aandacht besteed aan welke kosten aftrekbaar zijn en hoe het werkt met de bijtelling. Wist je dat marge auto financial lease beschikbaar is voor zowel nieuwe auto’s als occasions?


Wij leggen je hieronder graag uit hoe financial lease marge auto werkt en wat de voordelen daarvan zijn (als je het zou vergelijken met het kopen van een marge auto bijvoorbeeld). Je kunt gebruik maken van een aantal belastingvoordelen, je hoeft de aankooprijs van de financial lease marge auto nog niet te betalen en kun je er ook als startende ondernemer al gebruik van maken! 

Inhoudsopgave
•    Wat betekent financial lease?
•    Financial lease: investeringsaftrek
•    Is financial lease aftrekbaar?
•    Financial lease en afschrijving
•    Voordelen en nadelen financial lease
•    Koop lease: zakelijk leasen op afbetaling
•    Financial lease ondernemer zonder jaarcijfers
•    Hoeveel kan ik financial leasen als starter?
•    Financial lease zonder bijtelling
•    Financial lease zonder slottermijn
•    Financial lease zonder BKR check en registratie


Wat betekent financial lease?

Bij financial lease gaat het over een zakelijke financiering die bedoeld is voor de bedrijfsomzet en bedrijfsactiviteiten van de onderneming. Je kunt hierbij denken aan marge personenauto's, marge bedrijfswagens, machines en overige bedrijfsmiddelen. Het is zo dat de kosten dan zakelijk worden gemaakt en daardoor ook aftrekbaar zijn. Het geldt dan voor de maandbedragen die je betaalt, maar ook voor de waarde van de marge auto die meetelt voor de verschillende aftrekposten. Je kunt denken aan:


Financial lease: investeringsaftrek

Je kunt met de aankoop, die je gaat doen, in aanmerking komen voor een investeringsaftrek. Hierdoor profiteer je van belastingvoordeel, want je doet een grote investering in jouw bedrijf. Maar omdat je kiest voor financial lease marge auto hoef je de uitgave nog niet te doen. Dit kan namelijk verspreid worden over de periode waarin je gebruik maakt van de auto.


Brandstof: kies je traditioneel of ga je voor hybride of elektrisch?
Op zoek naar een elektrische, hybride, diesel- of benzine marge auto? Kijk dan snel in onze financial lease aanbod!


Is financial lease aftrekbaar?

Financial lease bestaat uit een combinatie van rente en aflossing, het maandbedrag. De rente die jij er over moet betalen komt in aanmerking voor aftrek en daar behaal je dan extra belastingvoordeel mee.


Financial lease en afschrijving

Je gaat alle afschrijvingen zakelijk doen, omdat dankzij financial lease de marge auto bij je op de balans staat. Dit wil zeggen dat alle kosten voor de financial lease marge auto gewoon zakelijk gelden, waardoor je daarmee belastingtechnisch voordelig uit gaat zijn. 


Maar maak je gebruik van marge auto financial lease en wil je graag weten of dat er sprake is van een bijtelling? Dit geldt wanneer dat je de auto privé per jaar meer dan 500 kilometer gebruikt. Gebruik financial lease om zakelijk voor de auto te betalen. Privé is dan de bijtelling van toepassing want het percentage van de cataloguswaarde wordt bij je persoonlijke inkomen opgeteld bij de aangifte inkomstenbelasting.


Het kan zijn dat je er zelf niet uit komt als het gaat over de bijtelling bij financial lease. Wij zijn er dan voor jou, maar ook als je vragen hebt over deze financieringsvorm voor ondernemers. Onze erkende adviseurs vertellen je er graag over, zowel voor financial lease marge auto’s als voor bedrijfsmiddelen waarin je op deze manier wilt investeren.


Zie jij jezelf al rijden in een SUV, stationwagon, hatchback of MPV?
Qua carrosserie vind jij voldoende financial lease marge auto's op MargeAuto.nl: kies en financier zakelijk zonder aanbetaling een cabrio, stationwagon, coupé, hatchback, MPV, sedan of SUV lease occasion


Voordelen en nadelen financial lease

Voor veel ondernemers kan financial lease voor een marge auto een aantrekkelijke keuze zijn, dit komt door de vele voordelen. Wat zijn de voordelen? Lees ze hieronder:


•    Investeren zonder geld uit te geven
•    Fiscale voordelen
•    100% eigenaar van de marge auto
•    Marge auto leasen zonder jaarcijfers mogelijk
•    Aanbetaling en slottermijn mogelijk
•    Voor nieuwe en gebruikte marge auto’s
•    Zelf de looptijd bepalen

Financial lease marge auto is bedoeld voor ondernemers die al een aantal jaren bezig zijn, maar het is er ook voor starters. Het is daarbij dan niet verplicht om (goede) jaarcijfers te kunnen voorleggen. Maar houd er wel rekening mee dat aanbieders je kunnen vragen om een (financiële) voorspelling voor jouw bedrijf. Je kunt daarmee aangeven wat je verwachtingen zijn, op basis waarvan je de financial lease marge auto kunt leasen. De ervaring van ons is dat er niet om de jaarcijfers wordt gevraagd.


Kies merk, selecteer type en klik op "Toon resultaten"
Alfa Romeo  Audi  BMW  Citroën  Dacia  Fiat  Ford  Hyundai  Kia  Land Rover  Mazda  MINI  Mitsubishi  Nissan  Opel  Peugeot  Renault  SEAT  ŠKODA  Suzuki  Toyota  Volkswagen  Volvo


Financial lease marge auto: regel het eenvoudig en snel

Financial Lease Concurrent is initiatiefnemer van de website MargeAuto.nl. Heb je vragen over marge auto financial lease? Of ben je gewoon benieuwd naar jouw financial lease mogelijkheden van een marge auto? Bel 0541 571690 of stuur ons een bericht via ons contactformulier. Binnen 1 werkdag - 24 uur nemen we contact met je op!

Lees verder onder de afbeelding

Flc Afbeelding


Financial lease - van een marge auto of marge bus - heeft naast de vele voordelen ook wat nadelen. Voordelen klinken erg aantrekkelijk, maar je moet ook stilstaan bij de harde werkelijkheid! Er zijn toch een paar nadelen te noemen namelijk om te beginnen dat je rente moet betalen over de investering. Maar je loopt als eigenaar ook risico op eventuele waardevermindering van de financial lease marge auto. Als de restwaarde een stuk lager ligt dan van tevoren gedacht, dan moet je dit helaas uit eigen portemonnee betalen. Dat is wel een nadeel uiteraard waar je goed over na moet denken. 


Je betaalt bij marge auto financial lease ook zelf de verzekeringskosten, houderschapsbelasting, onderhoudskosten, en als dat nodig is de eventuele reparatiekosten. Jij draait dus voor de kosten op, dat moet je wel weten als je hiervoor gaat kiezen! 


En als laatste nog even dit. Wanneer dat jij het contract tussendoor wilt stoppen, dan kan dat alleen onder bepaalde voorwaarden. Je hebt helaas veel minder vrijheid dan bij de andere opties. Misschien kun je onder bepaalde omstandigheden vanwege financiële moeilijkheden het contract niet meer betalen, dan kun je er lastig mogelijkheid onderuit.


Wat kost het financieren van een occasion per maand? Marge auto financial lease berekenen? Met onze calculator bereken jij eenvoudig jouw toekomstige maandlasten.


Koop lease: zakelijk leasen op afbetaling

Een andere naam voor marge auto financial lease is koop lease. Je hebt hierbij net als bij Operational lease de kans om een investering te doen in een tweedehands auto. Je hoeft hierbij niet direct af te rekenen. Je krijgt van de betreffende lease-aanbieder het bedrag om de marge auto te betalen. Het is dan zo geregeld dat jij de looptijd van het leasecontract kunt gebruiken om zo dan weer de kosten te kunnen voldoen. Zo voorkom je dat je een grote uitgave moet doen, terwijl je wel direct in de 2de hands marge auto weg kunt rijden.

 
Financial lease ondernemer zonder jaarcijfers

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat voor de meeste (startende) ondernemers een (bedrijfs) auto onmisbaar is maar het is wel een flinke investering die je dan moet doen. Dit moet je ook maar aankunnen.


Dit geldt met name voor veel startende ondernemers. Meestal wordt er dan ook gedacht dat het niet mogelijk is om een financial lease (marge) auto te leasen, maar niets is minder waar! Gelukkig kan dat wel want met onze financial lease zakelijk heb je geen startkapitaal nodig en kun je dus al in een nieuwe of tweedehands auto rijden, zonder dat je een grote financiële investering voor hoeft te doen. Bij MargeAuto.nl bieden wij je als ondernemer nog een extra voordeel: je hebt namelijk geen jaarcijfers nodig om een marge (bedrijfs)auto te leasen.


Veel auto leasemaatschappijen vragen om minimaal één jaar aan omzetcijfers voordat je een financiering kunt afsluiten voor jouw financial lease marge auto. Bij MargeAuto.nl kun je een tweedehands auto of jong gebruikte bedrijfswagen financieren met financial lease, zonder dat je hiervoor jaarcijfers nodig hebt. Of je nu nog maar net een maand, een klein jaartje of al jarenlang ondernemer bent: wij verstrekken graag een financiering voor jouw leaseauto. Daarom kies je voor MargeAuto.nl.


Hoeveel kan ik financial leasen als starter? 

Startende ondernemers die gebruik willen maken van financial lease marge auto trekken vaak extra de aandacht. Er wordt dan namelijk extra goed gekeken naar de hoogte van de financiering en de dekking van het onderpand. Over het algemeen geldt dat bij marge voertuigen tot een verkoopprijs van € 15.000,- à 25..000,- vrijwel altijd goed zonder een aanbetaling. Bij een verkoopprijs hoger dan € 25.000,- zal er vaak een aanbetaling gevraagd worden.


De hoogte is daarbij dan ook weer afhankelijk van de leeftijd van de marge auto en of het voertuig een toegevoegde waarde heeft tot de bedrijfsactiviteiten en bedrijfsomzet. En een positieve BKR registratie kan absoluut een voordeel zijn als het gaat om financial lease marge auto!


Financial lease zonder bijtelling

Als je geen bijtelling wil betalen, is het soms verstandig om de financial lease marge auto die je gaat leasen bij je privévermogen te rekenen. Een ondernemer heeft de keuze bij financial lease voor een marge auto om de factuur wel of niet op te nemen in de bedrijfsadministratie. Als je de factuur niet in gaat boeken en de kosten met betrekking tot het voertuig privé betaalt, dan behoort de marge auto tot je privévermogen. Het gevolg is dan dat je geen bijtelling hoeft te betalen en dan kun je voor de zakelijke kilometers 19 cent per kilometer onbelast aan je onderneming in rekening brengen.


Financial lease zonder slottermijn

Daar kunnen wij van MargeAuto.nl een erg kort antwoord op geven: Marge auto financial lease zonder slottermijn is voordeliger dan wanneer je wel voor een slottermijn kiest. Dat komt omdat je gedurende de looptijd ook rente over de slottermijn moet betalen.


Marge auto financial lease met slottermijn is natuurlijk ook gewoon mogelijk bij MargeAuto.nl. We leggen je graag - aan de hand van diverse offertes - de verschillen uit!


Financial lease zonder BKR check en registratie

Heb je recentelijk een negatieve BKR codering opgelopen? Dan is er sprake van een betalingsachterstand op één van jouw andere leningen. Het is dan wel lastig om een marge auto financial lease contract af te sluiten. Als dit zo is, dan moeten we ook de reden voor het niet betalen van jouw aflossing weten. Komt dit doordat je niet aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen? Dan wordt in deze situatie jouw financial lease aanvraag afgewezen. 


Het is niet mogelijk om te kiezen voor een marge auto leasen zonder BKR check of BKR toetsing. Als je een BKR registratie hebt hoeft dat helemaal niets te betekenen om een financial lease marge auto contract aan te willen vragen, mits je geen negatieve BKR registratie op je naam hebt staan. Dit wil dus zeggen dat marge auto financial lease en BKR prima samen kunnen. We noemen het een positieve BKR registratie!


Eigenaar van de financial lease marge-auto

Je gaat 100% eigenaar van de financial lease marge auto worden zonder dat je het volledige bedrag daarvoor direct dient af te rekenen. Het gaat om economisch eigendom en soms ook juridisch. Dit hangt af van de vorm die je hebt gekozen. Onze onafhankelijke adviseurs kunnen je daar meer over vertellen en wij helpen je in jouw situatie de juiste lease keuze te maken. De marge auto komt bij zakelijke financial lease in ieder geval bij jou op de balans te staan.


Contact

En heb je vragen omtrent het zakelijk financieren van een marge auto? Bel ons op telefoonnummer 0541 571 690, gebruik WhatsApp Zakelijk via 06 572 46 043 of stuur een e-mail naar info@financialleaseconcurrent.nl.


We horen graag van jou!Occasion lease zonder aanbetaling: MargeAuto.nl

Transmissie Carrosserievorm Brandstof

» handgeschakeld » SUV » benzine

» automaat » sedan » diesel

  » MPV » LPG / gas

Financieel » hatchback » hybride

» lease aanvragen » coupe » elektrisch

» lening aanvragen » stationwagon  

  » cabriolet