Lenen kost geld

Startende ZZP'er In De Zorg En Auto Leasen

Als startende ZZP'er in de Zorg ben je op zoek naar de perfecte auto voor je dagelijkse werkzaamheden. Je hebt misschien al gemerkt dat het niet altijd eenvoudig is om de gewenste auto te financieren via financial lease. Veel aanvragen, van startende ZZP'ers in de Zorg, voor duurdere auto's zoals Mercedes C-Klasse, Land Rover Range Rover Evoque's en Tesla's worden afgewezen om verschillende redenen. In deze blog leggen we uit waarom dit gebeurt en geven we je tips voor het vinden van een passende en betaalbare auto die aansluit bij je behoeften als zorgprofessional.


Overige sectoren

Benieuwd hoe financial lease-maatschappijen naar jouw sector kijken? Klik op: sectoren en kijk of jouw sector ertussen staat. Deze informatiepagina is gericht op startende ZZP'ers in de Zorg maar ook van toepassing op andere sectoren.


Inhoud
•    Waarom wordt mijn aanvraag afgewezen
•    Mijn aanvraag wordt overal afgewezen
•    Top 10 populairste stadsauto's
•    En auto's duurder dan € 20.000,00
•    The sky is the limit


Als je nog meer vragen hebt over het financieren van een auto met financial lease, bijvoorbeeld over BTW- of margeauto's, horen we dat graag. Je kunt ons bereiken op 0541 571690 of stuur ons een bericht via ons contactformulier.


Waarom worden dure auto's vaak afgewezen?

In de praktijk zien we regelmatig dat net gestarte zorg ondernemers meteen een "dikke" auto willen financieren met financial lease. Helaas worden aanvragen voor dure auto's afgewezen door leasemaatschappijen. De redenen hiervoor kunnen zijn:


Te forse investering

Een dure auto kan worden gezien als een te grote investering voor een startende ondernemer in de zorg. Leasemaatschappijen zijn vaak terughoudend om hoge bedragen te financieren voor starters, omdat het risico op financiële problemen groter is.


Geen toegevoegde waarde

Leasemaatschappijen beoordelen ook of de auto een toegevoegde waarde heeft voor je bedrijfsactiviteiten en omzet. Een dure auto heeft in veel gevallen geen directe invloed op het succes van je zorgonderneming, waardoor leasemaatschappijen de aanvraag kunnen afwijzen.


Waarom is het zinloos om bij meerdere tussenpersonen te proberen?

Het heeft vaak weinig zin om bij meerdere tussenpersonen dezelfde financial lease-aanvraag in te dienen. De reden hiervoor is dat de meeste tussenpersonen samenwerken met dezelfde geldverstrekkers, zoals DutchFinance, Hiltermann Lease, Findio en Santander. Als je aanvraag bij een intermediair wordt afgewezen, is de kans groot dat een andere tussenpersoon bij dezelfde geldverstrekker ook geen akkoord zal krijgen.


Hoe vind je een geschikte auto voor jouw zorgonderneming?

Als startende ZZP'er in de Zorg is het belangrijk om een auto te vinden die past bij je werkzaamheden en welke invloed heeft op je bedrijfsomzet. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het vinden van de juiste auto:

Kies een geschikte auto voor ZZP'ers in de Zorg

Als zorgprofessional heb je specifieke eisen waaraan je auto moet voldoen om je werk effectief te kunnen uitvoeren. Denk aan voldoende laadruimte voor medische apparatuur en benodigdheden, comfort om lange uren op de weg door te brengen en betrouwbaarheid om patiënten tijdig te kunnen bereiken. Zorg ervoor dat je bij het kiezen van een auto rekening houdt met deze essentiële factoren om je werkzaamheden soepel te laten verlopen.


Realistisch budget en financiering voor startende ZZP'ers in de Zorg

Houd er echter rekening mee dat leasemaatschappijen uiteindelijk bepalen welk bedrag je daadwerkelijk kunt financieren met financial lease, op basis van jouw specifieke situatie als startende ZZP'er in de Zorg. Zorg ervoor dat je flexibel bent in je budget en overweeg verschillende opties die passen bij je zakelijke behoeften.


Bij ondernemingen die korter dan 2 jaar actief zijn, is er vaak een aanbetaling vereist. De hoogte van deze aanbetaling varieert tussen de 10% en 30%, afhankelijk van het type onderneming, de klant en het voertuig. MargeAuto.nl streeft ernaar om dit verschil zo klein mogelijk te houden en helpt je bij het vinden van de beste financieringsoplossing voor jouw situatie.


Als je langer dan 2 jaar werkzaam bent en altijd op tijd je financial lease verplichtingen hebt voldaan, word je gezien als een betrouwbare en financieel verantwoordelijke klant. Leasemaatschappijen waarderen dergelijke klanten en zijn eerder bereid om een duurdere auto te financieren met financial lease. Door je positieve betaalgeschiedenis en betrouwbaarheid als ZZP ondernemer in de Zorg te tonen, vergroot je de kans op een soepel verlopende financiering voor een duurdere auto.


Met een aanbetaling vergroot jij jouw mogelijkheden

Hoewel een dure auto aantrekkelijk kan zijn, is het vaak verstandiger om te kiezen voor een auto die beter past bij je werk als zorgprofessional.


Denk je als startende ZZP'er in de Zorg aan een auto van € 25.000,00 en meer? Houd er dan rekening mee dat je een aanbetaling moet verrichten of misschien heb je een auto met waarde om in te ruilen. Met een aanbetaling laat je de leasemaatschappij zien dat je serieus bezig bent met jouw onderneming en bereid bent om te investeren in je bedrijf. 


Lees verder onder foto

Kia Picanto Stadsauto

Top 10 stadsauto's: zuinig, efficiënt en wendbaar

Als ZZP'er in de zorg ben je vaak onderweg, rijdend van de ene patiënt naar de andere. Veel van deze ritten vinden plaats in stadsverkeer, waarbij een zuinige auto essentieel is. Dieselauto's zijn minder geschikt voor deze situaties, maar er zijn veel alternatieven zoals hybride- en elektrische stadsauto's. Deze opties worden steeds populairder onder zorgprofessionals die milieubewust willen ondernemen.


In het onderstaande overzicht de top 10 2023 populairste stadsauto's voor ZZP'ers in de Zorg. Hiermee kun je gemakkelijk een keuze maken die aansluit bij jouw persoonlijke behoeften.

1. Fiat 500

De Fiat 500 is al jaren een favoriete stadsauto onder ZZP'ers in de Zorg. Met zijn stijlvolle uiterlijk en compacte formaat is hij ideaal voor het navigeren door drukke stadsstraten. De Fiat 500 werd in 2008 uitgeroepen tot Auto van het Jaar.


2. Škoda Citigo

Ondanks zijn kleine formaat, biedt de Škoda Citigo verrassend veel binnenruimte, wat ideaal is voor zorgprofessionals die vaak onderweg zijn. Deze auto is sinds 2011 op de markt en verkrijgbaar met drie of vijf deuren. Het rijgedrag is comfortabel, zowel op de snelweg als in bochten.


3. Seat Mii

De Seat Mii is vergelijkbaar met de Citigo en nu ook verkrijgbaar als elektrische variant. Deze compacte auto heeft een ruim interieur en is perfect om door de stad te manoeuvreren.


4. Toyota Aygo

De Toyota Aygo is een stadsauto waarin je gemakkelijk met vier personen kunt reizen, ideaal voor ZZP'ers in de Zorg die cliënten moeten vervoeren. De auto heeft veel beenruimte, een opvallend uiterlijk en comfortabele stoelen.


5. Kia Picanto

De Kia Picanto is een populaire keuze onder zorgprofessionals vanwege zijn aantrekkelijke ontwerp en geavanceerde technologische mogelijkheden. Het rijgedrag is prettig, zowel in de stad als op de snelweg, en het interieur is comfortabel.


6. Hyundai i10

De Hyundai i10 is sinds 2007 een betrouwbare keuze voor ZZP'ers in de Zorg. Enkele kernwoorden zijn betrouwbaarheid, comfort, ruimte en zuinigheid. De i10 biedt een plezierige rijervaring, ook op de snelweg.


7. Volkswagen up!

De Volkswagen up! is een populaire en zuinige auto voor ZZP'ers in de Zorg sinds 2011. Ondanks zijn compacte formaat biedt hij voldoende ruimte voor vier inzittenden. De up! staat garant voor rijplezier.


8. Peugeot 108

De Peugeot 108 is een stijlvolle stadsauto met een licht en direct stuurgevoel. Dit model kan volledig worden aangepast aan je persoonlijke smaak, wat belangrijk kan zijn voor een ZZP'er die zich wil onderscheiden in de zorg.


9. Renault Twingo

De Renault Twingo is een compacte auto, ideaal voor zorgprofessionals die vaak in stedelijke gebieden werken. Hoewel de 3-deurs versie misschien niet de meest praktische keuze is voor het vervoeren van meerdere passagiers, biedt de Twingo een aangename rijervaring.


10. Suzuki Celerio

De Suzuki Celerio, opvolger van de Alto, is 10 centimeter langer en hoger. Hoewel het uiterlijk niet erg opvallend is, is deze auto zuinig, comfortabel, soepel geveerd en ruim. De Celerio is zelfs een van de ruimste auto's in zijn segment, wat voor ZZP'ers in de Zorg een belangrijk pluspunt kan zijn. Dit maakt de Celerio een uitstekende keuze voor zorgprofessionals die op zoek zijn naar een praktische en efficiënte stadsauto voor hun dagelijkse werkzaamheden.


Focus op leasemogelijkheden en bouw positieve betaalervaring op

De belangrijkste tip voor elke startende ondernemer die een personenauto wil financieren met financial lease, is om te kijken naar lease mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Door deze benadering voorkom je teleurstellingen en frustraties.


Bouw gedurende 1,5 tot 2 jaar een positieve betaalervaring op en neem daarna contact met ons op om te kijken naar een iets duurdere auto. Leasemaatschappijen waarderen klanten die stipt betalen enorm. Door positieve betaalreputatie op te bouwen, vergroot je de kans op een soepel verlopende financiering voor je toekomstige auto.


Sectoren waar leasemaatschappijen kritisch naar kijken

Financial lease-maatschappijen beoordelen beroepen en sectoren op basis van het risico dat ze met zich meebrengen. Hierbij wordt gekeken naar de stabiliteit en betrouwbaarheid van de cashflow, het marktrisico en andere factoren die de kredietwaardigheid van een bedrijf kunnen beïnvloeden. Sommige sectoren worden als risicovoller beschouwd dan andere, wat kan leiden tot strengere voorwaarden bij het verstrekken van financiering.


De genoemde sectoren met een hoger risico zijn onder andere:

1. Personenvervoer, zoals taxibedrijven en autorijscholen
2. Goederenvervoer, zoals koieriersdiensten
3. Detailhandel via internet
4. Horeca, zoals cafés
5. Arbeidsbemiddeling, zoals uitzendbureaus
6. Thuiszorg
8. Kermisexpolitatie
9. Kunst en cultuur


Bedrijven die actief zijn in deze sectoren kunnen nog steeds financiering krijgen, maar moeten een aanbetaling doen van ongeveer 15% tot 30%. Bovendien zijn er aanvullende beperkingen voor ondernemingen in de transportsector (personen- en goederenvervoer). Zo is een slottermijn niet toegestaan en gelden er andere maximale leeftijden voor voertuigen aan het einde van de overeenkomst.


Deze maatregelen worden genomen om het risico voor de financiële lease-maatschappijen te beperken. Zij proberen het evenwicht te bewaren tussen het ondersteunen van ondernemers en het beschermen van hun eigen financiële belangen.